Wikia


Welkom bij de F.C. De Kampioenen Wiki

F.C. De Kampioenen was een komische Vlaamse televisieserie op de Belgische zender Één die de belevenissen van een vriendengroep volgde, waaronder de spelers, trainer en voorzitter van een slechtpresterende cafévoetbalploeg (F.C. De Kampioenen) en hun gezinnen. De serie heeft gelopen van 1990 tot 2011. In totaal telt de serie 21 reeksen en 273 afleveringen.

De serie was jarenlang een heus kijkcijferkanon voor Één met vaak meer dan een miljoen kijkers per aflevering. Ook nu, na het stopzetten van de serie, zijn de afleveringen nog steeds populair. De herhalingen trekken nog vaak een miljoen kijkers per dag.

In 2012 werd er bekend gemaakt dat er eindelijk een film zou komen. De film 'F.C. De Kampioenen: Kampioen zijn blijft plezant' ging op 18 december 2013 in première.

In oktober 2015 zal er een tweede film, 'F.C. De Kampioenen: Jubilée Général!', in de zalen komen.

Personages

Wat valt er hier allemaal te zien?

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.

Around Wikia's network

Random Wiki